پیشرفت علوم شیمی و متالوژی به ویژه در گرایشهای پلیمر ، تحول شگرفی در صنایع و معادن حادث شده است. ساخت و سنتز مصنوعات شیمیایی و احیای مواد معدنی از طریق فعل و انفعالات شیمیایی، یکی از کارکردهای شیمی پلیمر در عصر حاضر است، شاید ترکیب عناصر و مواد معدنی با یکدیگر و تولید مواد جدید ترکیبی تحت عنوان سمنت پلاست مهمترین تحول علمی قرن بیستم در مصالح ساختمانی باشد.
تخریب محیط زیست جهت کشف منابع سنگ های ساختمانی و هزینه بالای استخراج ، برشکاری-صیقل کاری و پرداخت سنگ های طبیعی و عدم ایجاد رنگ های متنوع و کم بودن طیف رنگی یکسان و هزینه بالای نقل و انتقال بدلیل وزن زیاد و قدرت چسبندگی کم به بدنه ساختمان گوشه ای از مشکلات استفاده از سنگ های طبیعی جهت کاربرد در صنعت ساختمان می باشد و حل این مشکل تنها با جایگزینی آن تحت شرایط کنترل شده با سنگ های مصنوعی است.
بکاربردن تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان منجر به خلق محصولات با مقاومت بیشتر و کیفیت برتر می گردند. از جمله این تکنولوژی ها می توان به سنگ های مصنوعی اشاره کرد که طیف وسیعی از مصرف را در صنعت ساختمان شامل می شوند.
سنگ های مصنوعی از تکنولوژی های متفاوتی به وجود می آیند که از متنوع ترین آنها میتوان به سمنت پلاست اشاره کرد . سمنت پلاست یا سیمان پلیمر شده آمیزه ای از مواد معدنی و شیمیایی می باشد که با استفاده از تغییر بافت مولکولی سیمان به واکنش پلیمریزاسیون منجر می شود .
از خصوصیات سمنت پلاست (سیمان پلیمر شده) میتوان به مقاومت بالا، نفوذ رطوبت پائین، مقاومت فشاری و خمشی و نیز کششی ایدهآل ، فرسایش کمتر و وزن پایین اشاره کرد.
با توجه به فرآیندهای رنگپذیری و شکلدهی، انواع سنگها با مدل، طرح و رنگهای گوناگون تولید میشوند
همچنین انواع طرحهای سنگهای مصنوعی سمنت پلاست به شرح زیر است :
1-انواع سنگ های مصنوعی نما ( صاف و صیغلی ، مات و نیمه مات )
2- انواع سنگ های نما برجسته ، بادبر ، طرح دار مناسب برای نماهای داخل و بیرون ساختمان
3-انواع سنگ های ساختمانی ، قرنیز ، سنگ پله و زیر پله و ...
4-انواع موزائیک های صاف و صیغلی با طرح های ساده ، مرمریت و گرانیت
5- انواع موزائیک های طرح دار و آنتیک صیغلی
6-انواع سنگ فرش های برجسته براق و مات
7- انواع اجسام دو بعدی و سه بعدی مثل گلدان ، کتیبه و مجسمه
8-انواع مبلمان شهری و جدول و ...
از ویژگیهای سنگمصنوعی سمنت پلاست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-تنوع در رنگ با قابلیت اجرای طرحهای مختلف و دلخواه
2-سبکتر از سنگهای طبیعی و با وزن مخصوص 2200 کیلوگرم بر مترمکعب است که همین امر باعث وزن کمتر ساختمان و در نتیجه کاهش اثر زلزله بر ساختمان میشود
3-قابلیت جذب آب کمتر از 2/2 درصد در حد سرامیک و کاشی
4-عدم محدودیت در ابعاد تولیدی با نصبی همانند سنگ طبیعی و عدم محدودیت در طرح سنگ
5-استقامت (کشش و فشار) بالاتر از سنگهای طبیعی
6-قابلیت چسبندگی بیشتر با مصالح سیمانی . بدین معنی که برخلاف سنگهای طبیعی در اثر عوامل جوی و عدم چسبندگی به مرور زمان از بدنه ساختمان جدا نمیشود، از آشناترین معایب سنگهای طبیعی، همین جدا شدن تدریجی از بدنه ساختمان است.
7-مقاومت بالا در برابر عوامل جوی و نیز مقاومت رنگ در مقابل تشعشعات خورشید
8-مقاومت یخبندان تا پنجاه درجه سانتی گراد زیر صفر
9-مقاومت حرارتی تا پانصد سیکل دمایی
10-مقاوم در برابر انبساط و انقباض ، که همین امر موجب می شود در مناطق کویری دچار شکستگی و ترک نشوند
11-استحکام و انسجام بالا
12-تنوعپذیری بالا
13-نصب آسان و بدون دردسر و ...
بدون شک میتوان گفت که تولید سنگ مصنوعی در کشور، اشتغالزا و درآمدزا است، چرا که با احداث و راهاندازی خطوط تولید این محصول، نیروی انسانی قابل ملاحظهای مشغول به کار شده و درآمدزایی مطلوب حاصل میشود.
قطعا با مشارکت بخشخصوصی ، تولید سنگ های مصنوعی سمنت پلاست گسترش چشمگیری در آیندهای نزدیک خواهد داشت و به صنعتی سودآور در میان تولید کنندگان سنگ مصنوعی شهرت دارد. آری، سنگ مصنوعی جایگزین مناسبی برای سنگ طبیعی است.
گروه صنعتی سام سنگ با در دست داشتن تکنولوژی روز دنیا در ساخت ماشین آلات ، اولین و تنها تولید کننده ماشین آلات خط تولید سنگ مصنوعی سمنت پلاست ( خط های تولید دستی ، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک ) و تنها ارائه دهنده تکنولوژی سمنت پلاست در ایران می باشد.