سمنت پلاست

تولید کننده سنگهای بتنی شمال

سمنت پلاست

تولید کننده سنگهای بتنی شمال

تولید کننده سنگهای بتنی شمال : صاف ، آنتیک ، مدرن ، شومینه ، کف نما ، جدل ، آبراه ، پله و ... در ابعاد و رنگهای متنوع با کیفیت و دوام فوق العاده میباشد.

۱۶ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقه های مختلف نیاز به سنگ مصنوعی را بیان می کرد که سنگ هایی با طرح های مختلف و فاکتور های فیزیکی و مکانیکی، کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس باشد. بدین ترتیب با رشد جمیعت جهان و متفاوت شدن سلیقه ها سنگ های طبیعی پاسخگوی این نیاز انسانی و سلیقه ای نبودند. لذا ترکیبات مواد برای ساخت سیمای جدید با زیبایی خاص و نمای یکدست و بدون تغییر در رنگ و طرح به کار گرفته شد. گرچه مواد اولیه تولید سنگ های مصنوعی از اجزای سنگ های طبیعی تهیه می شود ولی امکان تعیین رنگ و طرح مورد نظر با افزودن رنگدانه ها و رزین سمنت پلاست به کار بردن جنس های مختلف در سنگ های مصنوعی وجود دارد. امکان به کارگیری اجزای مختلف از جمله قطعات فلزی، دانه های فسیلی، قطعات سنگ های قیمتی در ساختار سنگ مصنوعی سبب هر چه زیباتر شدن و منحصر به فرد شدن طرح ها ومدل های سنگ مصنوعی است. همچنین سطوح مختلفی برای سنگ های مصنوعی می توان ایجاد کرد.


1. سنگ مصنوعی چیست؟


سنگ های مصنوعی از ترکیب مجدد سنگ های طبیعی با مواد افزاینده دیگر به دست می آیند که به آن ها وزن کمتری داده و در نتیجه نصب آن ها سریع تر می شود. برای آنکه بدانیم سنگ های مصنوعی از چه چیز ساخته شده اند به اختصار می توان گفت که این سنگ ها از ترکیب سیمان، رس ها، آگرگات های سنگ های ضایعاتی و خاک های سبک وزن ساخته می شوند. مواد به کار رفته در تمامی این سنگ ها کیفیتی مبتنی بر ملاحظات محیطی و انسانی دارند. رنگ دانه های اکسید آهن رنگ مورد نظر را به این سنگ ها می دهد. ترکیبی که از این راه بدست می آید در قالب هایی ریخته می شود که دارای نقش و نگار های سنگ های طبیعی هستند و به این سنگ ها سیمایی کاملا طبیعی می دهد. از نظر قیمت، سنگ های مصنوعی به مراتب قیمتی کمتر از سنگ های طبیعی دارند، چرا که کار های دشواری که روی سنگ طبیعی برای رساندن آن به بازار و قابل استفاده کردن آن انجام می شود در مورد سنگ های مصنوعی غیرضروری می نماید و دارای وزنی کمتر و ضخامتی کوچکتر هستند که به ما این اجازه را می دهد که سه برابر سنگ های طبیعی بتوانیم آن ها را به کار گیریم. علاوه بر این ها مقاومت ساختاری آنها در فنداسیون های خاص توانایی تحمل بار های زیاد را به آن ها می دهد. سنگ های مصنوعی در واحد متر مربعی برای قطعات تخت به فروش می رسند و بسته بندی آن ها در جعبه های چوبی دستی انجام می شود.


وزن سنگ های مصنوعی بسته به مدل آن ها مختلف است و در رنج 15 کیلوگرم بر متر مربع در قطعات کوچک تا 37 کیلوگرم بر متر مربع در مدل های بزرگ قرارمی گیرد. رنگ سنگ های مصنوعی سمنت پلاست در گذر زمان از بین نمی رود چرا که رنگ این سنگ ها بخشی از ساختار سنگ شده و در زمانی که سنگ در حال قالب گیری بوده، ثابت شده است. تجربیات کاری نشان داده است که تغییر قابل مشاهده ای در رنگ این سنگ ها حتی پس از گذر زمان های طولانی و تحت شرایط آب و هوایی مختلف مثل تغییرات فصلی و بدی آب و هوا ایجاد نشده است. به منظور ایجاد تکرار در شکل های سنگ مصنوعی، هر مدل به تنهایی با استفاده از صد ها مدل متفاوت ساخته شده است. به علاوه به منظور تقویت تفاوت ها (که هیچ قطعه ای شبیه قطعه دیگر در نیاید) توجه ویژه ای به رنگ آمیزی شده است. سایه ها و ضد سایه ها به طور خاصی ترکیب شده اند که بر این اساس پس از کاربری سنگ مصنوعی تفاوتی با سنگ طبیعی که از آن ساخته شده نخواهد داشت، چون سنگ مصنوعی یک محصول سیمانی است، دارای عمر مفیدی است که دیگر محصولات ساخته شده از سیمان هم دارند و برای کارهای خارجی ساختمان مناسب است. معمولا سازنده ها این عمر مفید را تامین می کنند.


سنگ های مصنوعی به علت داشتن قابلیت تحمل گرمایی می توانند در ساخت فضای خارجی شومینه ها نیز مورد استفاده قرار گیرند. از آنجایی که مواد سازنده این سنگ ها دارای درصدی رس است، آن ها را در مواجهه با گرما مناسب ساخته است. به طور طبیعی این سنگ ها باید با ملات ها یا چسب ها به کار گرفته شوند.

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

بهینه‌سازی مصرف انرژی، امروزه یکی از موضوعاتی است که کشورها برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های مالی آن را در اولویت کارهای خود قرار داده‌اند.در ایران نیز ظرف چند سال گذشته به این مقوله بیشتر از گذشته توجه شده است.مهندسی ساختمان یکی از عوامل تاثیرگذار در مصرف انرژی است و وسایل گرمایشی و سرمایشی در ساختمان‌ها هم که عامل مصرف یا تامین‌کننده انرژی هستند، در این میان بسیار مهم تلقی می‌شوند.به چند راهکار ساده کاملا قابل اجرا برای بهینه کردن مصرف انرژی در یک ساختمان توجه فرمایید:


اتاق‌هایی که کاربرد همانند دارند را کنار هم قرار دهید و اتاق‌هایی را که کاربرد خاص دارند از بقیه اتاق‌ها جدا کنید.


این کار به شما کمک می‌کند تا فقط اتاق‌هایی را گرم کنید که در آنها زندگی می‌کنید، مثلا نباید از فضایی که بین اتاق‌های خواب قرار گرفته به عنوان انباری استفاده کرد چون در این صورت مجبور خواهید بود، این انباری را نیز مانند اتاق‌های خواب گرم کنید و این یعنی مصرف سوخت بیشتر، هزینه‌های بالاتر و آلودگی بیشتر محیط زیست.


اگر با بازسازی توانستید مصرف انرژی را در قسمتی از ساختمان بهینه کنید، این قسمت را با در یا پرده از قسمت‌های قدیمی ساختمان جدا کنید. در این کار باید کمی سلیقه به خرج داد تا زیبایی ساختمان حفظ شود.


بخش‌هایی از ساختمان را که نیاز به آب دارند تا جایی که می‌توانید نزدیک هم قرار دهید. این قسمت‌ها عبارتند از آشپزخانه، دستشویی و حمام. با این کار طول لوله‌های آب کم می‌شود و در نتیجه حرارت کمتری از لوله‌های آب گرم به هدر می‌رود. سقف را تا ارتفاع 7/2متر پایین بیاورید.


اگر انجام این کار در تمام قسمت‌های ساختمان امکان‌پذیر نبود، می‌توانید فقط سقف بعضی قسمت‌ها را پایین بیاورید. برای این کار می‌توانید از سقف‌های کاذب نیز استفاده کنید. بالا بودن سقف باعث افزایش تلفات حرارتی می‌شود.


از طرفی بیشتر حرارت تولید شده توسط بخاری یا شوفاژ زیر سقف جمع می‌شود و قسمت پایین اتاق، گرم نمی‌شود.


یعنی هم مصرف سوخت بالا می‌رود و هم آسایش ساکنان تامین نمی‌شود. در اتاق‌هایی که امکان کاهش ارتفاع سقف به 7/2 متر وجود ندارد، نصب یک پنکه سقفی کمک بسیار زیادی به گرم کردن خانه می‌کند. بر خلاف تصور عموم، روشن کردن پنکه در زمستان با دور کم نه تنها خانه را سرد نمی‌کند، بلکه با راندن هوای گرم جمع شده در زیر سقف به پایین، دمای اتاق را یکنواخت می‌کند و از تلفات حرارت می‌کاهد.


در صورتی که امکان نصب پنکه سقفی وجود نداشته باشد می‌توان به جای آن از پنکه‌های رومیزی استفاده کرد. برای گرفتن نتیجه مطلوب باید جهت وزش باد را به طرف بالا تنظیم کرد.


در ساختمان‌های چند طبقه نباید راه‌پله‌ها را در فضاهایی که نیاز به گرمایش دارند قرار داد زیرا در این صورت هوای گرم از مسیر راه پله بالا رفته و هدر می‌رود. قسمت راه پله باید به وسیله یک در از محیط زندگی جدا شود. رعایت این نکات سبب می‌شود جریان حرارت در خانه تحت کنترل درآید و حرارت کمتری به هدر رود.


سنگ مصنوعی - سمنت پلاست

مصالح ساختمانی


استفاده از مصالح ساختمانی مناسب تاثیر فراوانی بر کاهش مصرف انرژی در ساختمان دارد. استفاده از مصالح سنگین که ظرفیت حرارتی بالا دارند، مانند بتن و آجر باعث می‌شود پایداری حرارتی خانه افزایش یابد.


یعنی با تغییر دمای هوای بیرون، ‌هوای داخل زیاد سرد یا گرم نمی‌شود.این ویژگی به خصوص در اتاق‌های جنوبی، تاثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی و افزایش آسایش ساکنان دارد.


بنابراین هنگام بازسازی خانه خود تا جایی که امکان دارد از مصالح سنگین مانند آجر و بلوک‌های سیمانی استفاده کنید و از نصب دیوارهای سبک چوبی یا قطعات پیش ساخته سبک (به جز عایق‌های حرارتی) پرهیز کنید.دیوارهای خارجی را می‌توان از آجرهای حفره‌دار ساخت تا ظرفیت حرارتی ساختمان بالا رود. اما بهتر است بر روی این دیوار یا در میان آن از عایق‌های مناسب استفاده کرد تا کارآیی آن افزایش یابد.


اندازه و جای قرارگیری پنجره‌ها


پنجره‌ها در مقایسه با دیگر اجزای ساختمان حرارت را بیشتر از خود عبور می‌دهند. از این رو در زمستان مقدار زیادی حرارت می‌تواند از آنها هدر رود و در تابستان نیز می‌تواند مانند یک منبع حرارت عمل کرده و خنک کردن ساختمان را مشکل نماید. از این رو اندازه مناسب و جهت صحیح قرارگیری آنها نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف انرژی یک ساختمان دارد.


تا جایی که امکان دارد پنجره‌ها را در سمت جنوب ساختمان نصب کنید و از قرار دادن هرگونه مانع، مانند درخت یا حصارهای بلند،‌ بر سر راه ورود نور و گرمای خورشید خودداری کنید.


پنجره‌های غربی را تا حد امکان کم کنید یا اصلا آنها را حذف کنید.


وجود این پنجره‌ها سبب گرم شدن خانه در بعدازظهر روزهای تابستان می‌شود. پنجره‌های شرقی اگرچه در صبح زمستان سبب گرم شدن خانه می‌شوند، اما در تابستان می‌توانند مشکل‌ساز شوند. از این رو باید تمهیداتی برای پوشاندن آنها در فصل تابستان اندیشیده شود. روی هم رفته بهتر است اندازه این پنجره‌ها نیز تا حد امکان کم شود.


پنجره‌های سمت شمال ساختمان باید تا جایی که می‌شود کوچک در نظر گرفته شود زیرا خورشید از سمت شمال تابشی ندارد و نصب این پنجره‌ها تنها باعث می‌شود حرارت بیشتری هدر رود.


برای خنک کردن ساختمان در فصل تابستان بهترین راه این است که به هوای بیرون اجازه دهیم در مواقع لازم آزادانه در کل ساختمان حرکت کند. به این ترتیب در روزهایی که هوای بیرون خنکتر از هوای داخل ساختمان است، می‌توان بدون نیاز به کولر یا دیگر دستگاه‌های خنک کننده، ساختمان را خنک کرد. بهتر است از پنجره‌هایی استفاده کنید که بتوانند به مقدار زیاد باز شوند.


عایق‌کاری


براساس مقررات ملی ساختمان، شما باید ساختمان خود را عایق‌کاری کنید تا ضریب انتقال حرارت آن از حد معینی بیشتر نباشد. مقدار عایق مورد نیاز در مناطق مختلف متفاوت است، لذا بهتر است برای تعیین مقدار عایق مورد نیاز و نصب آن از یک مشاور کمک بگیرید.


حفاظت‌ پنجره‌ها


تلفات حرارتی پنجره‌ها در زمستان حدود 25درصد از کل تلفات حرارتی ساختمان است. برای کاهش این تلفات می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:


- نصب پرده‌های چین دار و کاملا اندازه و پر کردن فاصله بالای میله پرده.


- نصب پرده‌های کرباسی یا پرده پارسیانا در بیرون پنجره.


- نصب پنجره‌های دو جداره در جاهایی که استفاده از پرده ممکن نیست یا جاهایی که پنجره‌های بزرگ وجود دارد.


در تابستان حدود 35درصد از کل گرما از طریق پنجره‌ها وارد ساختمان می‌شود. برای کاهش این تلفات می‌توان کارهای زیر را انجام داد:


- بر روی پنجره‌های جنوبی می‌توان سایبان، حصیر یا پوشش‌های کدر قرار داد و جلوی ورود گرمای خورشید را گرفت.


پنجره‌های شرقی و غربی را می‌توان از بیرون با حصیر، پرده یا پوشش‌های کدر کنترل کرد.


نورگیرها


نورگیرها نقش مهمی در تامین روشنایی منزل دارند اما اگر خوب محافظت نشوند مقدار زیادی حرارت را در زمستان به هدر می‌دهند و در تابستان نیز باعث ورود حرارت به ساختمان می‌شوند. برای کاستن از اثرات منفی نورگیرها می‌توان این کارها را انجام داد:


- تا جای ممکن از نورگیرهای کوچک‌تر استفاده کنید.


- از شیشه‌های دوجداره یا ضخیم برای کاهش تلفات حرارتی استفاده کنید.


- در جایی که امکان دارد از سایبان استفاده کنید تا جلوی تابش مستقیم آفتاب گرفته شود.


همچنین می‌توانید از شیشه‌های تیره یا رفلکس استفاده نمایید.


- از نصب نورگیر در اتاق‌های خواب و نشیمن و پذیرایی پرهیز کنید مگر آنکه واقعا به آنها نیاز باشد.


- پنجره نورگیرها را کاملا ببندید.


کاهش نفوذ هوا


در زمستان نفوذ هوای سرد بیرون به داخل ساختمان حدود 25درصد از کل مصرف انرژی ساختمان را سبب می‌شود.


برای کاهش تلفات ناشی از نفوذ هوا می‌توان این کارها را انجام داد:


- گرفتن درز درها و پنجره‌ها به کمک نوارهای درزگیر


- نصب دریچه در دودکش شومینه‌ها و بستن دودکش بخاری‌ها در هنگامی که از آنها استفاده نمی‌شود.


- نصب فن‌هایی که دریچه آنها هنگام خاموش بودن به طور خودکار بسته می‌شود.


- بستن دریچه‌های تهویه دیواری یا سقفی که قبلا در ساختمان‌ها نصب می‌شد.


سیستم گرمایش


انتخاب وسیله مناسب برای گرمایش ساختمان دقت بسیاری نیاز دارد. در این انتخاب عوامل مختلفی چون نوع ساختمان و مصالح به کار رفته، ارتفاع سقف، وضعیت آب و هوایی و سیستم گرمایش موجود موثر هستند.


روشنایی


- بیشترین استفاده را از نور طبیعی ببرید به ویژه از پنجره‌های جنوبی.


- دیوار اتاق‌ها و دیگر قسمت‌های داخل ساختمان را با رنگ‌های روشن رنگ‌آمیزی کنید.


- در قسمت‌هایی از ساختمان که در آن زندگی می‌کنید از لامپ‌های مهتابی یا کم‌مصرف استفاده کنید.


- از نصب لامپ‌های متعدد داخل سقف پرهیز کنید


زیرا:


-مصرف برق بالا می‌رود.


- نفوذ هوا به داخل ساختمان افزایش می‌یابد.


- تعویض آنها پرهزینه است.

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

سیمان پرتلند ساخته شده از مواد آهکی از جمله گچ و سنگ آهک و همچنین آلومینا – سیلیکا نیز به عنوان خاک رس است.

ساخت بتن شامل خرد کردن مواد اولیه آن, اختلاط آنها در نسبتهای معین و سوزاندن آن در یک استوانه دوار با دمای بالای ۱۴۵۰۰ درجه است. نتیجه این پروسه سفت شدن مواد و تشکیل گلوله هایی معروف به کلینکر است. کلینکر خنک شده و سپس همراه مقداری سنگ گچ کوبیده میشود تا به پودر تبدیل شود. در نهایت سیمان پرتلند بدست می آید که در همه جای جهان از آن استفاده میشود.

برای ساخت این نوع سیمان در حدود ۰٫۸ تن کربن دی اکسید به ازای هر ۱ تن از سیمان در هوا آزاد میشود.

البته در زمان ترکیب سیمان با آب برای استفاده در ساخت و ساز هر تن سیمان در حدود ۰٫۴ تن کربن دی اکسید را جذب میکند. که در نتیجه هنوز ۰٫۴ تن کربن دی اکسید به ازای مصرف هر تن سیمان در اتمسفر آزاد میشود.

سنگ مصنوعی - سمنت پلاست

در سال ۲۰۰۹ در حدود ۲۰۰۰ میلیون تن کربن دی اکسید به دلیل مصرف سیمان در جو آزاد شد.

مشکل مطرح شده در بالا توسط Nikolas Vlasopoulos و همکارانش در دانشگاه امپریال لندن حل شد. و آنها شرکتی با نام Novacem ساختند که در آن سیمان با سیلیکات منیزیم ساخته میشود که باعث جذب بیشتر کربن دی اکسید در زمان گیرش سیمان میشود.

Vlasopoulos  میگوید سیلیکات منیزیم در سراسر جهان موجود است. ( در حدود ۱۰۰۰۰ میلیارد تن )

وی اطمینان دارد این بتن به اندازه ای استحکام دارد که بتوان آنرا در همه سازه ها استفاده کرد اما برای کسب مجوز آن نیاز به تستهای بیشماری است که زمان میبرد.

سیمان Novacem همچنین در دمای بسیار پایین تر یعنی حدود ۶۵۰۰ درجه ساخته میشود که خود این موضوع نیز اهمیت بالایی دارد. در زمان ساخت این سیمان حدود ۰٫۵ تن کربن دی اکسید تولید میشود و در زمان گیرش آن حدود ۰٫۶ تن کربن دی اکسید جذب میشود! یعنی در کل مصرف این بتن باعث جذب کربن دی اکسید از هوا میشود.

این بتن پس از طی مراحل قانونی و آزمایشهای مربوطه به بازار عرضه میگردد. اما در این مدت ما میتوانیم با استفاده از محلولهای کاهش دهنده میزان آب بتن و محلولهای حباب ساز در بتن به حفظ محیط زیست کمک کنیم. امروزه در آمریکا و کانادا ۱۰۰% بتنهای مصرفی اینگونه هستند.



منبع: بتن جذب کننده کربن دی اکسید! (جنگل بتنی) - سیویلتکت 

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

سنگ مصنوعی سمنت پلاست  : 

فن آوری سمنت پلاست روش نوینی است برای تولید سنگهای مصنوعی، نماهای آنتیک، کفپوش و موزائیکهای نسل جدید و انواع محصولات سنگ مصنوعی طرح گرانیت و سنگ مصنوعی طرح مرمریت که بر پایه بتن تقویت شده بوده و در تولید آن از رزینهای پلیمری خاص استفاده می شود. 

مشخصات سنگ مصنوعی سمنت پلاست به شرح زیر می باشد: 

مقاومت فشاری : 600-1000 کیلوگرم در سانتیمتر مربع

مقاومت خمشی: 60-150  کیلوگرم در سانتیمتر مربع

مقاومت در مقابل سرما : 40 درجه سانتی گراد زیر صفر

نفوذ آب : کمتر از 3 درصد

قابلیت سبک سازی

مقاوم در برابر اشعه خورشید و آنتی UV 

ثبات رنگ بیش از 15 سال 

با توجه به کیفیت محصولات سنگ مصنوعی سمنت پلاست و با در نظر گرفتن تنوع در طرح و رنگ، اسقبال قابل قبولی از آن بعمل آمده است. پیش بینی می شود در آینده نزدیک این محصول، جایگزین مناسب برای بخش عمده ای از سنگهای نمای ساختمانی، کفپوش و موزائیکهای سنتی باشد.


دلایل استفاده از سنگ مصنوعی


یکی از پوشش های مناسب در ساختمان که استفاده از آن روز به روز بیشتر می شود ،سنگ است لذا متخصصین امر ساخت و ساز دلایل مناسب بودن سنگ را در نمای ساختمان در چند مورد خلاصه کرده اند که عبارتند از :


عدم تغییر رنگ و جذب گرد و غبار

مقاومت در برابر رطوبت

 تنوع در رنگ و جنس

اجرای سریع و آسان و تمیز

 عایق حرارت و بی نیاز از زیر سازی

 قابلیت اجرا بر روی کلیه سطوح

 قابلیت ترمیم آسان

 انعطاف پذیری و قابلیت فرم پذیری مناسب بر روی کلیه سطوح

 ایده ال برای دکوراسیون نمای داخل و خارج ساختمان ها ، مغازه ها ،کافی شاپ ها و رستوران ها 

 فراوانی و در دسترس بودن

امکان به وجود آوردن شکل های مورد نظر (دستی و ماشینی )

 عمر زیاد (در صورت استفاده مناسب)

 هزینه حفظ و نگهداری نسبتاً کم آن انتخاب ابعاد و جنس سنگ ،بستگی به محل استفاده آن دارد. سنگ هایی که در نمای خارجی مصرف می شود باید در مقابل عوامل جوی مانند تابش نور خورشید، باران ، گاز های موجود در هوا و ... مقاوم باشند . در نما سازی ممکن است فقط از یک نوع سنگ استفاده شود و یا آنکه از چندین سنگ متنوع استفاده شود . با یک طراحی خوب و هماهنگ کردن سنگ ها با یکدیگر می توان نماهای سنگی بسیار زیبایی در ساختمان به وجود آورد . همچنین همواره باید به این مطلب توجه کرد که استفاده از سنگ ها ی پر دوام و با مقاومت بالا در برابر یخ زدگی و شرایط نا مساعد جوی و محیطی (نور خورشید ،آب و رطوبت ) با بافت و شکل مطلوب ، بدون ترک خوردگی و خلل و فرج و صرفه اقتصادی را نباید از یاد برد. 


سنگهای ساختمانی نوین تحت عنوان سنگ مصنوعی سمنت پلاست  بر اساس استفاده از بتن سیمانی تولید می‌شود که در آن ماسه به عنوان ذرات ریز پرکننده یکی از مهمترین مواد اولیه می‌باشد. ترکیبات پلیمری و افزودنیهای شیمیایی چسبندگی بین تمام اجزاء را ایجاد کرده و مقاومت مصالح نوین را تامین می‌کند. رنگ‌دانه‌های اکسید آهن که مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و محیطهای قلیایی می‌باشد رنگ مورد نظر را به این مصالح می‌دهد. ترکیبی که از این راه به دست می‌آید در قالب‌هایی از جنس سیلیکان و پلیمر با طرحهای بسیار متنوع ریخته می‌شود. به عنوان مثال در مصالح نما قالبها دارای نقش و نگارهای سنگ‌های طبیعی بوده و به محصولات سیمایی کاملاً مشابه سنگهای طبیعی قابل استفاده در نما را می‌دهد.


  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

استفاده از سنگ در نمای ساختمان :


یکی از مصالح مناسب برای نمای ساختمان که کاربرد آن روز به روز گسترش می یابد ، سنگ است . سنگ هایی که در نمای خارجی مورد استفاده قرار می گیرند ، باید مقاومت کافی در مقابل عوامل جوی نظیر نور خورشید ، باران ، سرما و گرما و ... داشته باشند .


در نمای سنگی ممکن است فقط یک نوع سنگ بکار رود یا آنکه از ترکیبی از سنگهای متنوع استفاده شود یا مصالح دیگر نظیر چوب ، فلز و ... همراه با سنگ به کار رود . با یک طرح اولیه مناسب که کلیه شرایط محیطی ، فرهنگی ، آب و هوایی ، زیبایی شناختی و ... را مد نظر قرار دهد ، می توان نماهای سنگی بسیار زیبایی در ساختمان خلق نمود .  همواره در نما باید از سنگهای بادوام و با مقاومت بالا در برابر یخ زدگی و شرایط نامساعد جوی و محیطی  ، با بافت و شکل مطلوب و بدون ترک خوردگی و خلل و فرج استفاده کرد . علل انتخاب سنگ به عنوان یک مصالح مناسب برای نما به شرح زیر است  : -  انعطاف پذیری و قابلیت استفاده بر روی سطوح مختلف -  فراوانی و در دسترس بودن -  عدم تغییر رنگ و جذب گرد و غبار -  مقاومت در برابر عوامل جوی مانند رطوبت ، سرما و گرما و نور خورشید -  تنوع در رنگ ، طرح و جنس -  اجرای سریع ، آسان و تمیز -  عایق حرارت و بی نیاز از زیرسازی -  عمر زیاد (در صورت استفاده مناسب) -  هزینه حفظ و نگهداری نسبتاً کم  -  قابلیت اجرا بر روی کلیه سطوح -  قابلیت ترمیم آسان نماهای سنگی دارای انواع مختلفی هستند که عمده این تفاوتها ناشی از نوع سنگ به کار برده شده است . معمولا در نماها از سنگهای پلاک یا تزیینی و سنگ مصنوعی استفاده می شود . ذیلا به بررسی این سنگها و مزایا و معایب آنها می پردازیم . سنگ پلاک استفاده از سنگ پلاک در نمای ساختمان در کشور از زمان های قدیم متداول بوده است . اما استفاده گسترده از آن حدود 80 سال پیش با ورود اولین کارخانه تولید ماشینی سنگ پلاک در مشهد معمول شد .  برای تولید این نوع سنگ ، قطعات بزرگ سنگ را از معدن سنگ استخراج می کنند و پس از حمل به کارخانه سنگبری ، در ابعاد مختلف و ضخامت های 1 تا 5 سانتیمتر می برند و صیقل می دهند .  نکته مهمی که باید همواره مد نظر داشت ، این است که در صورت استفاده از سنگ پلاک ، باید از آن در برابر رطوبت ، یخبندان و سایر عوامل جوی محافظت نمود . ضمنا با استفاده از یکی از روش های زیر باید سنگ ها را کاملاً به سطح زیرین محکم کرد : -  لقمه گذاری -  نصب سیم و اسکوپ یا قلاب برای اتصال بهتر و محکم تر -  پیچ و رول پلاک کردن سنگ تزیینی سنگ تزئینی همان سنگ طبیعی است که پس از برش ، سائیده شدن و صیقل کاری در نماهای داخلی و خارجی ساختمانها استفاده می شود . سنگ های تزیینی به یکی از گروه های سنگ آذرین ، دگرگونی و یا رسوبی تعلق دارند  و شامل انواع مرمر ، مرمریت ، تراورتن ،  چینی ، کنگلومرا ، ماسه سنگ ، گرانیت ، دیوریت ، سینیت ، گابرو و غیره می باشند .

 سنگ مصنوعی یکی از مهم ترین تحولات علمی در زمینه صنعت سنگ در یک قرن گذشته ، ترکیب عناصر و مواد معدنی با یکدیگر و تولید مواد جدید ترکیبی تحت عنوان کامپوزیت است . از سوی دیگر ، ترکیب مواد طبیعی با مواد پلیمری منجر به تولید سنگهای مصنوعی ویژه با کارکردهای متنوع شده است . از مهمترین خواص سنگهای مصنوعی می توان موارد زیر را برشمرد : - اسکوب سرخود است . لذا برخلاف سنگ های طبیعی در اثر عوامل جوی و عدم چسبندگی از بدنه ساختمان جدا نمی شود .

یکی از معایب عمده سنگ طبیعی ، همین جدا شدن تدریجی از نمای ساختمان است . -  مقاومت بالا در برابر عوامل طبیعی -  تنوع در رنگ و طرح با قابلیت اجرای طرح های مختلف و دلخواه -  استحکام و انسجام بالا -  نصب راحت و بدون دردسر -  عدم محدودیت در ابعاد تولیدی  -  مقاومت (کششی و فشاری) بالاتر از سنگ های طبیعی -  سبک تر از سنگ های طبیعی (وزن مخصوص 1100 تا 1300 کیلوگرم بر متر مکعب) است . همین امر سبب کم شدن وزن ساختمان و کاهش نیروهای جانبی ناشی از زلزله می شود . -  قابلیت جذب آب در حد صفر مشخصات کلی سنگ انتخابی برای مصارف ساختمانی - در برابر وزش باد ، یخبندان ، تغییرات دما و جریان آب (در صورت وجود) و کلیه عوامل فرسایشی دیگر مقاومت کند . -  در برابر محیط های شیمیایی ، اسیدی و قلیایی و اکسیداسیون مقاوم باشد . -  مقاومت فشاری برای قطعات سنگ باربر نباید از 150 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کمتر باشد . -  در مقابل سایش مقاوم باشد. -  سنگ ساختمانی باید آب زیاد جذب کند ، لذا نباید :       - در آب متلاشی یا حل شود .       - تمام یا قسمتی از آن بیش از 8 درصد وزن خود آب بمکد. -  سنگ ساختمانی نباید آلوده به مواد طبیعی و مصنوعی باشد . -  عاری از هر گونه خلل و فرج باشد . -  پوسیدگی نداشته باشد . -  بافت سنگ باید سالم باشد ، یعنی شیار ، ترک و رگه های سست نداشته باشد (کرمو نباشد) . -  یکدست ، یکنواخت و همگن باشد .


  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

دلایل استفاده از سنگ مصنوعی


یکی از پوشش های مناسب در ساختمان که استفاده از آن روز به روز بیشتر می شود ،سنگ است لذا متخصصین امر ساخت و ساز دلایل مناسب بودن سنگ را در نمای ساختمان در چند مورد خلاصه کرده اند که عبارتند از :


عدم تغییر رنگ و جذب گرد و غبار

مقاومت در برابر رطوبت

 تنوع در رنگ و جنس

اجرای سریع و آسان و تمیز

 عایق حرارت و بی نیاز از زیر سازی

 قابلیت اجرا بر روی کلیه سطوح

 قابلیت ترمیم آسان

 انعطاف پذیری و قابلیت فرم پذیری مناسب بر روی کلیه سطوح

 ایده ال برای دکوراسیون نمای داخل و خارج ساختمان ها ، مغازه ها ،کافی شاپ ها و رستوران ها 

 فراوانی و در دسترس بودن

امکان به وجود آوردن شکل های مورد نظر (دستی و ماشینی )

 عمر زیاد (در صورت استفاده مناسب)

 هزینه حفظ و نگهداری نسبتاً کم آن انتخاب ابعاد و جنس سنگ ،بستگی به محل استفاده آن دارد. سنگ هایی که در نمای خارجی مصرف می شود باید در مقابل عوامل جوی مانند تابش نور خورشید، باران ، گاز های موجود در هوا و ... مقاوم باشند . در نما سازی ممکن است فقط از یک نوع سنگ استفاده شود و یا آنکه از چندین سنگ متنوع استفاده شود . با یک طراحی خوب و هماهنگ کردن سنگ ها با یکدیگر می توان نماهای سنگی بسیار زیبایی در ساختمان به وجود آورد . همچنین همواره باید به این مطلب توجه کرد که استفاده از سنگ ها ی پر دوام و با مقاومت بالا در برابر یخ زدگی و شرایط نا مساعد جوی و محیطی (نور خورشید ،آب و رطوبت ) با بافت و شکل مطلوب ، بدون ترک خوردگی و خلل و فرج و صرفه اقتصادی را نباید از یاد برد. 


اهداف و خط مشی شرکت:


مشتری مداری (کیفیت محصولات، قیمت عادلانه، تضمین محصولات، خدمات کارشناسی)

تولید محصولات با کیفیت و ارائه به مشتری با قیمت عادلانه


سنگهای ساختمانی نوین تحت عنوان سنگ مصنوعی سمنت پلاست بر اساس استفاده از بتن سیمانی تولید می‌شود که در آن ماسه به عنوان ذرات ریز پرکننده یکی از مهمترین مواد اولیه می‌باشد. ترکیبات پلیمری و افزودنیهای شیمیایی چسبندگی بین تمام اجزاء را ایجاد کرده و مقاومت مصالح نوین را تامین می‌کند. رنگ‌دانه‌های اکسید آهن که مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و محیطهای قلیایی می‌باشد رنگ مورد نظر را به این مصالح می‌دهد. ترکیبی که از این راه به دست می‌آید در قالب‌هایی از جنس سیلیکان و پلیمر با طرحهای بسیار متنوع ریخته می‌شود. به عنوان مثال در مصالح نما قالبها دارای نقش و نگارهای سنگ‌های طبیعی بوده و به محصولات سیمایی کاملاً مشابه سنگهای طبیعی قابل استفاده در نما را می‌دهد.


معرفی سنگهای ساختمانی نوین “سمنت پلاست“


 سنگهای ساختمانی نوین ” سمنت پلاست” یکی از شاهکارهای مهندسی در قرن حاضر بوده که تحول عظیمی را در زمینه تولید سنگهای مصنوعی با کیفیت منحصر به فرد فراهم نموده است. شرکت سیستروم نام این محصولات را مرمر ساخته شده از بتن انتخاب نموده است(Marble made of concrete). (http://www.sistrom.com/)


مواد اصلی تشکیل دهنده سنگهای سمنت پلاست عبارتست از: ماسه ، سیمان ، رزین ، رنگدانه‌های شیمیایی و آب


در جدول زیر برخی از مشخصات فیزیکی و مکانیکی مصالح ساختمانی نوین “نجف سمنت پلاست” تولید شده با این روش ارائه شده است:


پارامتر 

مصالح ساختمانی نوین “سمنت پلاست“ 

مقاومت فشاری kg/cm2 

1000- 600 

مقاومت کششی kg/cm2 

150-60 

مقاومت سایشی g/cm2 

کمتر از 4/0 

مقاومت دمایی cycles 

500 

جذب آب % 

کمتر از 3 

دانسیته kg/m3 

2200 


 


مزیتهای مصالح ساختمانی نوین “سمنت پلاست” نسبت به مصالح رایج در صنعت ساختمان ایران:


بسیار مقاومتر از مصالح رایج بدلیل فرمولاسیون خاص و استفاده از تکنولوژیهای نوین (مقاومتی در حدود 3 برابر بتن)

 سبکتر و  در نتیجه کار با آن آسانتر بدلیل وزن مخصوص پایینتر

بسیار ارزانتر بدلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین

امکان تولید مصالح مورد نیاز در طرحها و رنگهای متنوع با استفاده از قالب با طرحهای متنوع

امکان تولید بر اساس نوع و شرایط مصرف (استفاده در فضای بیرونی و یا داخلی ساختمان ، کف ، دیوار ، نما ، دکوراتیو و غیره) با تغییر فرمولاسیون مواد ترکیبی و قالبهای متنوع 

عدم نیاز به برشکاری زیاد بدلیل وجود محصولات در سایزهای مختلف

نصب بسیار آسان و عدم نیاز به استفاده از تجهیزات خاص برای جلوگیری از ریزش با در نظر گرفتن تمهیدات خاص در حین قالب‌گیری (استفاده از اسکوپ و ...)


 

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

یکی از بهترین روش نصب سنگ مصنوعی استفاده از چسب خمیری است زیرا این چسب نیاز به افزودنی ندارد و به تنهایی به وسیله آن می توانید سنگ مصنوعی را به سطح مورد نظر متصل نمایید. در این مقاله بهترین روش برای استفاده از چسب خمیری را برای شما بیان خواهیم کرد.


ابتدا سطح مورد نظر را کاملا تمیز و از گردو غبار و یا هر عنصر سست کننده دیگری پاک نمایید.در صورتی که سطح مورد نظر رنگ و کاشی و یا کنیتکس باشد ابتدا به وسیله تیشه سطح مورد نظر را خراش داده و سپس اقدام به نصب نمایید.


در ادامه به دلیل وجود مایعات پلیمری موجود در چسب های خمیری اگر سطح مورد نظر شما سیمانی بود باید آن را به وسیله آب از رطوبت اشباع کرد و در صورت گچی بودن حداقل یک روز قبل از نصب سطح را توسط قلم موی نقاشی با پلیمر بپوشانید .


سمنت پلاست


در ادامه به وسیله کاردک شانه ای به صورت افقی و عمودی چسب خمیری را بر روی سطح بکشید و توجه کنید که میزان مصرف چسب به مقداری باشد که کاملا بین سنگ مصنوعی و دیوار را پر کند و محلی عاری از چسب در زیر آن وجود نداشته باشد ، پیشنهاد ما این است مه مقدار کمی از چسب را پشت سنگ مصنوعی هم مالیده و سپس نصب نمایید. همیشه مقداری از چسب را از ظرف آن خارج کنید که بتوانید در مدت 15 دقیقه عملیات نصب را به اتمام برسانید زیرا اگر نصب بیشتر از این طول بکشد لایه رویی چسب خمیری خشک شده و قدرت چسبندگی آن کاهش می یابد.


در ادامه سنگ مصنوعی را روی سطح قرار داده و با ضربه توسط چکش پلاستیکی آن را محکم نمایید و تراز کنید.


در انتها به وسیله ی یک فرچه ی پلاستیکی سطح را تمیز کرده و 24 ساعت بعد عملیات بند کشی را به وسیله کیسه بند کشی انجام دهید.

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

سنگ مصنوعی نوعی سنگ مهندسی شده هستند. استفاده از سنگ مصنوعی دارای مزایای بسیاری است که به طور مفصل در مقالات قبلی در مورد آنها صحبت کرده ایم. در این بخش قصد داریم در مورد مکان هایی که نباید از سنگ مصنوعی در آنها استفاده کرد ، مطالبی را ارائه دهیم.

از جمله محل هایی که مناسب برای استفاده از سنگ مصنوعی نیستند، مکان هایی با رطوبت دائمی هستند. محل هایی نظیر استخر و حمام در این دسته قرار می گیرند. استفاده از سنگ مصنوعی وحتی سنگ های طبیعی در این محیط ها توصیه نمی شود. مصالح مناسب برای این مناطق ، سرامیک است زیرا دارای لعاب ضد آب است.


علاوه بر این در مکان هایی با شرایط آب و هوایی کمتر از منفی 30 درجه و خیلی سردسیر نیز معمولا توصیه می شود که از سنگ مصنوعی استفاده نشود زیرا احتمال ترک خوردگی و بروز شکاف در آنها زیاد است. البته لازم به ذکر است که سنگ مصنوعی و سنگ آنتیک به ویژه سنگ مصنوعی سمنت پلاس در مناطق سردسیر که دارای دمای تا 40 درجه زیر صفر هستند، بسیار مقاوم هستند و می توان از آنها به عنوان سنگ نما استفاده کرد. به طور کلی سنگ مصنوعی سمنت پلاست دارای مقاومت دمایی بسیار بالایی است و می تواند در شرایط یخبندان به عنوان جایگزینی برای سنگ طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

خصوصیات سنگ های دکوراتیو در مقابل سنگ های آنتیک :


    مقاوم در برابر سرما و گرما، رطوبت و اشعه های نور خورشید

    رنگ ثابت و ماندگار به دلیل وجود رنگ در داخل خود سنگ

    مطابق با استانداردهای بین المللی ASTM C55

    پایدار در برابر ستونهای دما(تغییر ناگهانی حرارت شب و روز)به دلیل وجود الیاف

    جذب آب مناسب جهت چسبندگی بین سنگ و ملات :6% مطابق با استانداردASTM D6489

    قابل نصب با ملات های معمولی و انواع چسب های کاشی

    قابل استفاده در تمام شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور

    سازگار با محیط زیست به جهت عدم استفاده از مواد آلاینده نظیر آهک

    قیمت پایین تر نسبت به محصولات مشابه

    مقاوم در برابر باران های اسیدی

    وزن سبک در حدود 1/2 تا 1/3 وزن نمونه طبیعی

    دارای مقاومت فشاری 24 مگا پاسکال

    تنوع و ترکیب رنگ فوق العاده

    مقاومت در برابر یخ یزدگی

    عایق صوتی و حرارتی

سنگ مصنوعی سمنت پلاست

  • سارا برهانی
  • ۰
  • ۰

تفاوت سنگ های طبیعی و مصنوعی چیست؟ کدام مزایای بیشتری دارند؟ 


سنگ‌های طبیعی:


سنگ‌های طبیعی برای نما مزایایی دارند که برتری آنها را نسبت به سایر مصالح نشان می‌دهد، سنگ طبیعی هیچ‌گونه آلاینده مضری برای سلامتی ندارد و به راحتی در محیط‌های داخلی ساختمان هم می‌توان از آن استفاده کرد. ویژگی دیگر سنگ این است که آتش زا نیست و حتی در هنگام آتش سوزی هیچ ماده خطرناکی تولید نمی‌کند. 

همچنین سنگ‌های ساختمانی برخلاف سایر مصالح مورد استفاده در نما نیاز به روکش یا مواد شیمیایی برای محافظت ندارند.سنگ‌های طبیعی بدون اینکه کار خاصی برای طراحی  و تولیدشان انجام شود تنوع رنگی و طراحی بسیار بالایی دارند و اغلب براساس زیبایی ظاهری و کیفیت فنی درجه‌بندی می‌شوند.

سنگ طبیعی یک محصول صنعتی نیست، بلکه ماده‌ای طبیعی است که داستان پیدایش خود را بازگو می‌کند و نسبت به سایر مصالح انرژی کمتری برای به دست آمدنش صرف می‌شود و تنها برای استخراج و فرآوری آن انرژی صرف می‌شود.   

سنگ‌ها غالبا از معادن کوچک  که نیاز چندانی به انفجار ندارند استخراج می‌شود، ضایعات بلا استفاده آن نیز مستقیما برای پر کردن بخش‌هایی از معدن به کار می‌رود و به طور کلی هیچ چیز در چرخه به دست آمدن سنگ طبیعی از بین نمی‌رود.   

بسیاری از مصالح ساختمانی در طول زمان بد منظره می‌شوند، اما سنگ بی‌آنکه به زیبایی‌اش لطمه‌ای وارد شود سطح طبیعی خود را حفظ می‌کند و حتی بعضی از انواع سنگ با گذشت زمان زیباتر می‌شوند. عمر اکثر سنگ‌ها بسیار طولانی است و با کاربرد درست آن بناهای ساخته شده از سنگ تا سال‌ها هم باقی می‌مانند.

ویژگی‌های برتری سنگ بر سایر مصالح سنگ ساختمانی تغییر رنگ نمی‌دهند، گرد و غبار را جذب نمی‌کنند، در برابر رطوبت مقاوم‌اند و به آسانی و با سرعت مورد استفاده قرار می‌گیرند، استفاده از سنگ ساختمانی نیازی به زیرسازی ندارد و همچنین به خودی خود عایق حرارتی است.  

سنگ مصنوعی ( سمنت پلاست )


سنگ به راحتی روی هر سطحی قابل کاربرد است و فرم پذیری بالایی دارد و حتی برای نماهای داخلی هم انواع متنوعی از آن قابل استفاده است.  

هزینه حفظ و نگهداری سنگ بسیار پایین است فقط باید حواستان باشد که سنگ‌هایی که در نمای خارجی مصرف می‌شوند در مقابل عوامل جوی مانند تابش خورشید، باران، گازهای موجود در هوا و... مقاوم باشند.هم چنین باید به این نکته دقت کرد که از سنگ‌های پردوام و مستحکم در برابر یخ زدگی و شرایط جوی نامساعد استفاده شود. 

به طور کلی سنگ‌های مورد استفاده در ساختمان باید بدون شیار، ترک و رگه باشد، پوسیدگی نداشته باشد و یکدست و یکنواخت باشد.  

سنگ ساختمانی شاید آب زیاد جذب کند، بنابراین باید امتحان کنید که در آب متلاشی یا حل نشود. سنگ طبیعی نباید به مواد دیگری طبیعی یا مصنوعی آلوده باشد. 

همچنین، مقاومت فشاری سنگ نباید کمتر از 150 کیلومتر بر سانتی متر مربع باشد و در مقابل سایش هم مقاوم باشد. 

سنگ‌های تزئینی در واقع همان سنگ‌های طبیعی‌اند که در اندازه و شکل خاصی برش یا تراش می‌خورند و برای نما‌های داخلی و خارجی استفاده می‌شوند، سنگ‌های تزئینی اغلب از انواع آذرین، دگرگونی و رسوبی‌اند مثل انواع مرمر، مرمریت، چینی، کنگومرا، تراورتن، ماسه سنگ، گرانیت، دیوریت، سینیت، گابر و ... .

یکی دیگر از سنگ‌هایی که در نما مورد استفاده قرار می‌گیرد، سنگ قلوه‌ای است، برای استفاده از این سنگ‌ها با ملات ماسه سیمان بر سطح دیوار آجری یا بتنی نصب می‌کنند که قلوه سنگ‌ها جلوه خاصی به نما می‌دهد. اما نکته‌ای که باید در مورد این سنگ‌ها رعایت کرد این است که در صورت بکارگیری سنگ‌های رودخانه‌ای و ضخیم باید از قالب‌های مناسب استفاده کنید.  

سنگ قیچی نوع دیگری است که در نمای ساختمان بدون بند نصب می‌شود و پشت آن را دوغاب سیمان می‌ریزند معمولا در نما از یک رنگ سنگ قیچی استفاده می‌کنند، اما با ترکیب چند رنگ متنوع می‌توان نمای زیبایی به وجود آورد. اما ایراد این سنگ‌ها این است که به علت گرفتن گرد و غبار خیلی زود کثیف می‌شوند و نیاز به نظافت مداوم دارند.  

سنگ‌های مصنوعی      

علاوه بر سنگ‌های طبیعی و ویژگی‌هایشان که در بالا خواندید سنگ‌های مصنوعی هم امروزه کاربرد پیدا کرده و با وجود تمام مزایای سنگ طبیعی این نوع مصنوعی هم طرفدارانی دارد.  

یکی از ویژگی‌های سنگ‌های مصنوعی این است که تنوع بیشتری نسبت به طبیعی‌ها دارد و از سنگ‌های طبیعی سبک تر است، با وزن مخصوص 1100 تا 1300 کیلوگرم بر متر مکعب که همین مزیت مهمی است، چرا که اثرات زلزله بر ساختمان را کاهش می‌دهد.  

قابلیت جذب آب در سنگ مصنوعی صفر است، کشش و فشار بالاتری از سنگ‌های طبیعی می‌تواند تحمل کند و در برابر عوامل جوی هم مقاوم است. 

سنگ مصنوعی اسکوب سر خود است یعنی  برخلاف سنگ‌های طبیعی که در اثر عوامل جوی و عدم چسبندگی به مرور زمان از بدنه ساختمان جدا می‌شوند به راحتی از ساختمان جدا نمی‌شود. ضمن اینکه به علت سبکی وزن شان نصب آسان تری هم نسبت به سنگ طبیعی دارند.

  • سارا برهانی